Kontakt
Har du någon fråga eller är du bara nyfiken? Jag pratar gärna med dig!
Tack!
Ditt meddelande är nu mottaget, jag svarar så snart jag kan.
Stäng
Ojdå! Det verkar som om något blev knasigt nu, vänligen försök igen.

Förord

Att driva ett företag är i sig riskabelt. Att ta sig tid att lära sig och utvecklas är en av de bästa investeringarna du kan göra för att mildra dessa risker.

Organisera dina web tillgångar

Detta sträcker sig mycket längre än att bara organisera ditt företag. Dina webb tillgångar är allt från din webbplats till dina sociala medier. Dessa måste vara i ordning.

Alla relevanta tillgångar bör optimeras för ditt varumärke. Till exempel bör dina sociala medier och webbsidor ha relevanta nyckelord. De bör ingå i en integrerad marknadsplan. Och de ska vara helt uppdaterade med den senaste informationen om ditt företag. Nyckelorden kommer hjälpa till att få trafik till er hemsida. Om du vill veta mer om hur det fungerar kan du söka på 'SEO; Search Engine Optimization'.

Håll kundens information säker

Ett problem som företagare har är att de behöver kunna behålla information på ett säkert sätt. Du har en laglig skyldighet att skydda all kundinformation som erhållits online. Till exempel bör du lagra information på separata enheter (diskar) och ha åtminstone en extra säkerhetskopia.

Dina system måste hållas uppdaterade och tillgången bör begränsas endast till specifika anställda.

Du bör ha ett system på plats för att förstöra saker som kreditkortsuppgifter säkert när de inte längre behövs.

Medveten om din konkurrens

Bra företag kommer att känna till sin konkurrens. Du behöver veta vem du tävlar mot så att du vet varför kunder väljer dig över andra eller vice versa. Ingenstans är detta viktigare än i onlinevärlden då det är otroligt enkelt att jämföra företag mot varandra.

Du bör vara medveten om sociala medier som din tävling använder. Och du bör inspektera användningen av sökord från alla dina konkurrenter med hjälp av de olika verktyg som Google tillhandahåller.

Investera på en bra internetuppkoppling

Om du är online behöver du en bra internetanslutning. Jag har varit med om företag som valt den billigaste internetuppkopplingen, bara för att senare inse att de inte kunde reagera snabbt nog på viktiga ordrar eller att arbeten tar mycket längre att genomföra. Utan en snabb internetuppkoppling kan du missa order och kundfrågor. Kort sagt, ditt företag kan bli förlamat.

De senaste trenderna

Onlinevärlden är en som ständigt förändras och utvecklas. Det utvecklas snabbare än vad du ser i den verkliga världen. Dessutom kommer du att se sociala media trender utvecklas hela tiden.

Du måste vara ovanpå så att du kan vara i framkant av online marknadsföring och branding.

Ta vara på ditt rykte

Online-verksamhet handlar om rykte. Det minsta misstaget kan fördärva ditt varumärke för alltid. Nyckeln är kontroll. Gör ett Google Alerts-meddelande för ditt varumärke. På så sätt kan du inspektera eventuella omnämnanden av ditt varumärke.

Ha fasta riktlinjer när det kommer till sociala medier, alla som skickar i ditt varumärkes namn är medvetna om vad du förväntar dig av dem. Lär dig att hantera klagomål från kunder och anta en tankegång för att lösa problem. Även om kunden har fel.

Var ihärdig

Få företag blir framgångsrika över natten. Detta är något du måste acceptera om du vill komma in i näringslivet. Långvarighet kommer att betala i slutändan om du fortsätter att göra alla de rätta sakerna. Du måste vara konsekvent och hålla fokus på dina mål.

Visste du att de flesta företag tar tre till fem år innan de börjar göra en vinst?

Vet när det är dax att sluta

Ibland kommer en idé att misslyckas. Den största utmaningen för en entreprenör är att veta när en idé har misslyckats. Det är ingen sak att försöka återuppliva en död anka. Så var inte rädd att byta kurs om det behövs.
Ta kontakt
Email:
emil@etus.se
Telefon:
0736 831 836
emil@etus.se
0736831836
SV
EN