• logotyp
Archibald är ett efternamn och betyder distinkt och kraftfullt. Att skapa skarpa blad med en hammare är just kraftfullt. Det är ett kraftfullt namn och passar det kraftfulla varumärket.
Archibald har gjort knivar i mer än 20 år och har tjänat sitt mästerskap i 1992. Han har administrerat ett antal master- och journeymetoder genom åren och lär även potentiella bladsmeder.

Under mastertestet måste du göra ett Damaskus stålblad som har vikts minst 300 gånger. Archibald tester detta med hans mästar öga: "Jag kunde sitta ner under ett mikroskop och räkna ut dessa lager, men jag kan titta på det och estimera." Den andra skillnaden är att bladet måste ha en "dold tang". Tang är den del av bladet som är dolt under handtaget. För en full tang sitter handtagsmaterialet i spetsen av tangen, vars platta kant är vanligtvis utsatt, inklämd mellan greppstyckena. Den mer utmanande dolda tangen är helt omgiven av handtaget. Dessa skillnader åt sidan, måste bladet fortfarande skära rep, trä och hår innan de böjes i bitar.
Kontakt
Har du någon fråga eller är du bara nyfiken? Jag pratar gärna med dig!
Tack!
Ditt meddelande är nu mottaget, jag svarar så snart jag kan.
Stäng
Ojdå! Det verkar som om något blev knasigt nu, vänligen försök igen.
Ta kontakt
Email:
emil@etus.se
Telefon:
0736 831 836
emil@etus.se
0736831836
SV
EN