Kontakt
Har du någon fråga eller är du bara nyfiken? Jag pratar gärna med dig!
Tack!
Ditt meddelande är nu mottaget, jag svarar så snart jag kan.
Stäng
Ojdå! Det verkar som om något blev knasigt nu, vänligen försök igen.

Korta tips

I de flesta fall hänger företags framgång eller misslyckande på om företagaren vet när och hur hen ska ta vissa åtgärder.

För att hjälpa till i din process har jag samlat 7 korta, men viktiga saker som är bra att veta när det kommer till att driva ett framgångsrikt företag.

Håll visionen i sikte

En stor vision tar dig långt. Jag valde att lägga detta tips först för att när saker och ting går fel på vägen till din framgång, och det kommer att göra det, gör en vision det möjligt för dig att styra dig tillbaka. Det kanske inte alltid är den kurs du föreställde dig, men din stora vision blir din nordstjärna, som i sin tur hjälper dig att navigera och rikta dig genom mörkret. Din vision är grunden.

Uthållighet

Vad som ska gå hand i hand med en stor vision är uthållighet, det behöver du för att fortsätta framåt. Om du följer Game of Thrones har du säkert hört det redan, Stannis Baratheon fick höra att han saknade visdom när man startade en strid i snön. Han svarade: "Vi marscherar till seger eller vi så marscherar för att bli besegrade, men vi går framåt, bara framåt."

Ibland, när saker blir utmanande på din väg som entreprenör måste du anförtro dig på att gå framåt, oavsett obehag och rädsla kring nästa steg. När du matar din stora vision med uthållighet och andan av "bara framåt" möter du så småningom din framgång.

Gör en plan, men var flexibel

Du behöver några uppsättningar av planer, även om varje bara är några få sidor. En affärsplan, med en kompletterande marknadsplan, är viktiga ritningar för framgång. De hjälper dig att kartlägga de viktigaste landmärkena på vägen framåt, definiera din framgång och bryta resan till viktiga mätvärden som du kan följa med dina framsteg mot.

Jag tycker inte att du ska göra en jätte robust plan ingen kommer att få tillgång till, men jag förespråkar en mer blygsam planlösning som kan fungera som din grundläggande instruktionsbok och hålla dig ansvarig för specifika nummer. Anledningen till att jag inte stöder mycket detaljerade planer är att jag tror att du behöver flexibiliteten för att ändra kursen efter marknadens behov. Ibland krävs förändringar i planen.

Återupptäck inte hjulet

Vad är det som fungerar i andras affärsmodeller, i din bransch och andra affärsverksamheter som du kan emulera istället för att göra om på nytt? Slösa inte bort din tid på att försöka installera system när du helt enkelt kan köpa och installera ett, spara dyrbar tid och spendera lite pengar. Jag håller alltid min brännhastighet i åtanke och kör så magert som möjligt. Men ibland är det bästa beslutet att ta på bekostnad av några bra system så att du inte behöver slösa tid och göra misstag att bygga ditt eget.

Bränn inte ut dig själv

Det här är inte bara ett gammalt råd: din hälsa är bokstavligen det viktigaste i ditt liv. När din kropp ger upp, är du klar. Ditt hjärta bryr sig inte om hur bra företag du än har; ditt cirkulationssystem är inte så imponerat över dina pengar eller prestationer. Du förstår poängen. Personligen försöker jag äta riktigt god mat, få god sömn och ta så mycket tid som jag kan för att ta vara på dagen.

Du kommer att brinna ut om du offrar din fysiska och mental hälsa på ditt företags altare. Så, ta hand om dig själv.

Använd din kompetens

Om du redan har kunskap om ett område, eller har en färdighet, omfamna den. Försök inte vara alla saker för alla aspekter av ditt företag. Hyr ut eller skriv kontrakt med myndigheter för de saker du inte kan göra, fokusera på dina styrkor så snabbt och ofta som möjligt. Var inte en jack-of-all-trades som inte är riktigt duktig på något.

Behåll ditt sinne för humor

Skratta är ett bra botemedel mot stress, för in lite ljus i livet och få ett visst perspektiv på det faktum att det här är livet - du behöver inte ta det så seriöst.

Så, försök att skratta mer och stressa lite mindre. Det stärker ditt känslomässiga och mentala välbefinnande, låt inte andra människor komma under ditt skinn, håll dig cool och samlad. Ett plus är att du är mycket roligare att vara med då.

Som general Joe Stillwell sa: Ju högre apan klättrar, desto mer syns av baken.
Ta kontakt
Email:
emil@etus.se
Telefon:
0736 831 836
emil@etus.se
0736831836
SV
EN